El sindicat USTEC no dona treva a la nova consellera d’Educació, Anna Simó. Fa tot just una setmana que s’ha estrenat en el càrrec —substituint Josep Gonzàlez-Cambray— i el sindicat ja ha fet les seves peticions per recuperar les negociacions i revertir del tot les retallades educatives. I atenció perquè no descarten fer vaga a l’inici del curs escolar 2023-2024 si no s’arriba a un acord aquest mes de juny.

Data límit per a l’acord: la setmana que ve

USTEC demana que s’acordin temes pendents que s’han anat negociant amb Educació, entre els quals:

  • equiparació de sous de tot el professorat d’FP
  • reducció de dues hores lectives dels professors majors de 55 anys
  • cobrar el deute acumulat dels sexennis durant els propers cinc anys.

El sindicat ha posat de límit finals de juny —la setmana que ve— per arribar a un acord i si no, proposaran fer una vaga a l’inici de curs. Una mobilització que ja preveuen, no serà unitària de tots els sindicats.

Tornen a qüestionar l’avançament del curs escolar

Amb les negociacions obertes, els representants sindicals han demanat a la nova consellera, Anna Simó, “un gest de bona voluntat com retirar l’avançament del curs escolar” i tornar a començar les classes el 12 de setembre. Tot i que admeten que no és fàcil aconseguir-ho per al curs que ve, també es refermen en què volen que quedi escrit el compromís del departament per negociar el calendari escolar per als propers cursos.

L’avançament de l’inici de les classes es va anunciar el curs passat i va provocar moltes protestes i vagues educatives. Els representants dels docents tornen a posar aquesta qüestió en el punt de mira com ja ho van fer a finals de març quan es va anunciar que el curs començarà el 6 de setembre.

En la presentació, que s’ha fet des de la seu de l’USTEC, la portaveu del sindicat, Iolanda Segura, ha dit que “la voluntat és arribar a un bon acord que reverteixi retallades i restablir diàleg amb la nova consellera”.