La viròloga del Centre Superior d’Investigacions Científiques i experta en immunologia Margarita del Val creu que cal esperar abans de decidir si s’amplia la franja d’edat per vacunar amb les dosis d’AstraZeneca. En una entrevista al ‘reset’, de betevé, Del Val ha deixat clar que divergeix de la petició que va fer aquest dimarts el Departament de Salut al Ministeri de Sanitat que puguin rebre el vaccí les persones de fins a 65 anys, i no fins als 55 anys com s’ha autoritzat fins ara.

Una protecció del 40 % en persones grans no és acceptable

Segons Del Val, les dades que va presentar AstraZeneca aquest dimarts en un seminari no parlen de l’eficiència en assajos clínics en majors de 65 anys i, per tant, la companyia encara no ho avala. De fet, la viròloga considera que les dades clíniques que van mostrar “són dolentes“. Recalca que només ofereixen una protecció del 40 % en persones grans. Això, assegura, està “per sota del llindar del que es considera acceptable”. Vist això, Del Val és partidària d’esperar “al rigor científic ben planificat i controlat”.

L’experta en immunologia del CSCI va valorar positivament les dades preliminars de la farmacèutica sobre la vacunació a Escòcia. Segons aquestes dades, baixa la taxa d’hospitalitzacions en els majors de 80 anys que han rebut el vaccí. “Sembla que va per bon camí, però ens agradaria saber les dades en un estudi ben contrastat”, reclama.