Les persones vacunades contra el coronavirus amb les dues dosis corresponents deixaran de ser considerades contactes estrets. Això vol dir que no hauran de guardar cap quarantena o aïllament malgrat haver estat en contacte amb casos positius de covid-19. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat que aviat s’actualitzaran els protocols per fer-ho possible i ha celebrat que això repercutirà positivament, sobretot, en les residències de gent gran.

“Això vol dir acabar amb els aïllaments que eren gairebé continuats i que afecten molt les persones fràgils, de determinada edat, des del punt de vista emocional, cognitiu i emocional”, ha assegurat Argimon. Considera que el fet de deixar de ser contacte estret és un “element cabdal” que permetrà flexibilitzar les mesures estrictes a les residències, com les sortides dels centres. “Aquelles de curta durada es podran tornar a fer amb tranquil·litat. Quan retornin a la residència, les persones no hauran de fer cap quarantena”, ha explicat.

Actualment, el 94 % dels residents s’ha vacunat contra la covid-19, una xifra que Josep Maria Argimon ha destacat i celebrat. Això i els canvis en el protocol, ha dit, permetran també garantir més visites de familiars a les residències.