Primera dona vacunada Covid Regne Unit

(ACN i redacció) Les vacunes de Pfizer i d’AstraZeneca redueixen un 80 % el risc d’hospitalització per covid-19 amb una sola dosi. Són dades d’un estudi del servei de salut pública d’Anglaterra, que també revela que els vaccins afavoreixen passar el coronavirus de forma asimptomàtica, en cas de contagi, i que redueixen la mortalitat substancialment.

“Les vacunes funcionen i són altament efectives”

Les dades de l’estudi presentat aquest dilluns, i que es publicarà formalment en els propers dies, indiquen que les vacunes “funcionen i són altament efectives a protegir la gent contra una malaltia greu, per evitar l’hospitalització i per evitar morts”. Tot i això, el servei de salut pública anglès insta la població a mantenir les precaucions perquè encara no es té informació sobre com les vacunes poden arribar a reduir el risc de contagiar de covid-19 una altra persona.

Un terç de la població, vacunada

El Regne Unit és un dels països que més han accelerat el programa de vacunació contra la covid-19, i ja té més d’un terç de la població vacunada amb la primera dosi, uns 20 milions de persones. El Govern britànic ha assegurat en una roda de premsa per presentar les dades que l’informe avala la seva decisió d’allargar fins a les 12 setmanes el període entre la primera i la segona dosis de la vacuna.