Continua en marxa a l’Audiència Nacional, a Madrid, el judici contra el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, i l’excúpula d’Interior. Aquest dijous 30 de gener s’ha fet la segona part de la declaració del comissari dels Mossos d’Esquadra, Ferran López, número dos del major Trapero i cap del cos durant el 155. Després de l’interrogatori de la fiscalia, en aquesta sessió ha respost les preguntes de les defenses. 

Abans de la fase testifical, en el judici han declarat els quatre acusats: el major Trapero, la intendenta Laplana i els dos exalts càrrecs d’Interior: Pere Soler i Cèsar Puig.

Petició d’11 anys de presó per rebel·lió

L’excap del cos, Josep Lluís Trapero, s’enfronta a 11 anys de presó per rebel·lió, igual que l’exdirector del cos Pere Soler i l’exsecretari general d’Interior Cèsar Puig. La quarta acusada és la intendent dels Mossos i la responsable del dispositiu del 20-S al Departament d’Economia, Teresa Laplana, acusada de sedició. La fiscalia li demana quatre anys de presó.

Els acusats ―excepte Laplana, que s’absté d’assistir a la vista per una tema mèdic― arriben cada dia als jutjats en llibertat provisional. Malgrat que estan acusats per rebel·lió i sedició no han ingressat mai en presó preventiva per aquesta causa, a diferència dels líders polítics i sobiranistes condemnats pel Suprem, que van privar-los de llibertat quan van anar a declarar com a investigats.

De fet, Sànchez, Cuixart, Junqueras i Forn no en van sortir en cap moment durant la investigació i ara ja compleixen condemna, juntament amb Turull, Rull, Romeva, Bassas i Forcadell.

El judici contra el major Trapero i els Mossos d’Esquadra s’allargarà fins a mitjans de març, quan el cas quedarà vist per a sentència.