El 3 de gener a la nit un home amb la cara tapada amb un passamuntanyes i una pistola a la mà va entrar en un petit supermercat del carrer de la Bordeta, a Hostafrancs, i va demanar al dependent, en Mohammed, que posés els diners de la caixa en una motxilla. Mentrestant, una dona, suposadament còmplice de l’atracador, vigilava al carrer.

El dependent es va negar a omplir la bossa de diners i es va apartar de la caixa, i va dir a l’home que agafés la recaptació ell mateix. Va ser llavors quan va decidir passar a l’acció i, a empentes, va fer fora l’atracador del local, fent cas omís de la pistola. El va perseguir fins al carrer de Sant Maurici. Allà, segons relata, amb l’ajuda d’un segon còmplice, l’atracador li va donar un cop al cap amb la culata de la pistola i el va ferir. El van haver d’atendre al CAP Manso. Tot seguit, en Mohammed va denunciar els fets als Mossos d’Esquadra.

Segons el dependent, el presumpte assaltant ja havia entrat al supermercat una estona abans de l’atracament, llavors amb la cara destapada, també acompanyat de la dona. Hi van comprar una cervesa. El va reconèixer perquè duia la mateixa roba en el moment de l’atracament, una jaqueta negra amb el logo de Pirelli. Es veu capacitat, per tant, de reconèixer-lo en una futura roda de reconeixement policial. Es tracta, assegura, d’un home blanc d’entre 45 i 50 anys, amb cabells blancs i 1,75 metres d’alçada. 

Els Mossos continuen investigant els fets. Agents de la policia científica van visitar el supermercat per buscar-hi proves i es van endur, per exemple, el pany de la porta, on podria haver les empremtes del presumpte atracador.

“Va actuar sense pensar-ho”

En Jahed, treballador d’un altre supermercat, ha traduït a betevé el relat dels fets perquè en Mohammed no parla bé el castellà. Assegura que “va actuar sense pensar-ho, sense valorar els riscos”. Segons diuen, els Mossos els han dit que al vídeo la pistola sembla de debò.

Dos treballadors a les tardes

Arran d’aquest incident, el propietari ha decidit que al torn de tarda i nit sempre hi haurà dos treballadors a la botiga. Es vol, així, que estiguin més segurs davant de possibles atracaments.