La reforma de la Rambla va amb retard. Estava previst que les obres comencessin entre finals del 2019 i principis del 2020. Posteriorment, el projecte va quedar encallat per falta de consens i grups de l’oposició van demanar que es reactivés el projecte. Els darrers mesos la reforma ha quedat sense calendari concret en espera dels pressupostos del 2020. Finalment, les finances municipals es votaran el 31 de gener i es preveu que s’aprovin. De ser així, permetran desencallar 36 inversions entre les quals hi ha el projecte la Rambla. Aquest dimecres l’Ajuntament ha anunciat que la primera fase dels treballs començarà l’any 2021.

Ho ha explicat la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, en una reunió que ha mantingut amb veïns i representants del districte de Ciutat Vella, i en la qual Sanz s’ha disculpat pel temps que ha passat des de l’anterior trobada amb la comunitat. Ha assegurat que el govern municipal ha treballat de valent per analitzar les propostes de veïns i entitats que van formar part del procés participatiu per reformar la Rambla.

A la reunió hi han participat membres del grup d’arquitectes kmZERO, els quals han explicat que la nova Rambla tindrà menys cotxes i donarà protagonisme al vianant. Per això s’ampliaran les voreres. L’arquitecta Olga Tarrasó ha especificat que el tronc central guanyarà 80 centímetres per banda, és a dir, 1,60 metres en total.

Els veïns esperen que el projecte es desencalli

L’associació Amics de la Rambla ja va preveure aquest endarreriment. El president de l’entitat, Fermín Villar, ha assegurat que el teixit veïnal espera que l’aprovació dels pressupostos sigui un punt d’inflexió que desencalli definitivament el projecte. “Anem molt tard de calendari, s’havia de dotar de partida econòmica”, ha dit.