Treballs a la presó Model

Els operaris ja han començat a treballar al recinte de l’antiga presó de la Model per desmuntar alguns elements metàl·lics com tanques, xarxes de protecció, concertines o panells que hi ha als murs, tant al de tancament com al de l’interior, als patis i a les torres de guaita.

També s’està treballant en l’enderroc de petites construccions que no formen part del conjunt panòptic, característic de l’edifici, i desviant alguns serveis per poder abastir les futures escoles Xirinacs i Entença. El conjunt d’aquestes obres es preveu que duri entre dues i tres setmanes.

La transformació de la Model

Aquests treballs ja estaven previstos en el Pla director per a la Model i són les tasques que cal fer perquè pròximament puguin començar les obres de transformació de la presó.

L’antiga presó de la Model va deixar de funcionar el juny del 2017 i l’edifici es convertirà en equipaments, habitatge públic i un parc. Les obres de transformació de l’espai es preveu que comencin a finals del 2020 i l’Ajuntament hi invertirà 47,6 milions d’euros.