L’any 1995 la Weirong va arribar a València i de seguida es va dedicar al negoci de la restauració, com molts altres membres de la comunitat xinesa. Després de diverses experiències al capdavant de restaurants a Salou, Vilafranca o Esplugues, ara arriba a Barcelona amb l’objectiu d’oferir-nos una carta de qualitat amb plats típics de la cuina tradicional xinesa.

La Weirong desitja que quan els clients entrin al Chinese Garden del carrer d’Aragó, 287 hi visquin una experiència més enllà de la cuina que els faci conèixer de prop la cultura oriental. “Estic molt orgullosa de la cultura xinesa. Quan vam muntar aquest restaurant, el meu marit va marxar a la Xina a buscar-hi plats i teteres tradicionals xineses, i també va portar obres d’art originals d’allà. Volem explicar als clients la cultura xinesa i fer-ho a través dels sentits“, diu la Weirong convençuda.


[vc_section][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”l’altra mirada: la comunitat xinesa de Barcelona” color=”black”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/3″][card btv_post_id=”556318″ btv_term_id=””][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][card btv_post_id=”557282″ btv_term_id=””][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][card btv_post_id=”558998″ btv_term_id=””][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][/vc_section][vc_row][vc_column][vc_separator color=”black”][/vc_column][/vc_row]

Diferències laborals

Una de les primeres coses que van sorprendre la Weirong, laboralment parlant, va ser la concepció que es té aquí de la feina i del temps lliure comparat amb la Xina. Va arribar amb la mentalitat de treballar cada dia i va veure que “els treballadors d’aquí aprofiten tots els dies de descans i fan vacances! A la Xina només descansem per l’any nou xinès, i jo em pensava que això era normal”. Passats els anys, la Weirong i la seva família s’han adaptat als períodes de descans d’aquí.

Les notícies de betevé en xinès

La comunitat xinesa de la ciutat està integrada per unes 20.000 persones, algunes de les quals encara tenen força problemes amb la llengua. La Weirong ens explica que els és fonamental, per tal d’integrar-se, estar informats de tot allò que passa a Barcelona. A través de WeChat Xina, actualment ja poden accedir i consultar en xinès les notícies de Barcelona fetes aquí, a betevé. I a més de l’actualitat, també hi poden trobar “moltes propostes d’oci i agenda cultural per tal que puguem saber quines activitats fer el cap de setmana o festius amb els nens, per exemple”, explica entusiasmada la Weirong. “Està molt bé! Així els xinesos d’aquí ja podem saber què passa. A mi aquesta eina m’ajuda a viure millor a Barcelona!”, afegeix.