Els furts a la ciutat de Barcelona han disminuït més d’un 11 % en els últims cinc mesos del 2019. Segons ha explicat el conseller Miquel Buch en una compareixença a la comissió d’Interior del Parlament, Ciutat Vella és el districte on més han baixat. “Els furts tenen una tendència clara al a baixa, el que sens dubte és una gran notícia”, ha dit.

Buch ha atribuït la reducció del principal delicte que es comet a la ciutat a la implementació del Pla Barcelona Ciutat Segura, que van posar en marxa a finals de juliol, després de la Junta local de Seguretat. El Pla preveu 22 mesures, entre les quals l’increment de 551 efectius dels Mossos d’Esquadra a Barcelona. 

Segons dades del departament, de gener a juliol, els furts es van incrementar un 6,4 % respecte el mateix període de l’any passat – en total, van rebre 79.604 denúncies-, mentre que després d’aplicar el pla, es van reduir més d’un 11 % -50.109 furts denunciats-. Aquesta reducció va lligada a la disminució del total de delictes que, en els últims cinc mesos de l’any, van baixar un 3,5 %, com va explicar aquest dilluns passat el mateix Buch.

Els robatoris amb violència continuen augmentant

Ara bé, el Pla Barcelona Ciutat Segura no ha aconseguit els mateixos resultats amb els robatoris amb violència i intimidació a l’espai públic, les estrebades i els robatoris amb força a interior de vehicle. Aquests casos continuen augmentant, malgrat que, segons Buch, l’increment s’ha revertit en 12 punts. “És una tipologia que necessita treball a més llarg termini”, ha afirmat el conseller.