La piscina del Parc de la Creueta del Coll sembla que sigui víctima d’alguna maledicció. Tot i la brevetat de la seva història, aquest estany que a l’estiu es converteix en piscina pública encadena una llarga llista d’incidències. Explosions a la sala de màquines, fuites d’aigua i talls als peus dels banyistes són alguns dels problemes que han obligat a tancar-la durant dies o, fins i tot, durant dos anys per poder reparar-ne les instal·lacions.

L’últim problema: una explosió a la sala de màquines

Aquesta temporada d’estiu sembla que la piscina tampoc no s’escapa del malefici. Feia només 10 dies que havia obert la nova temporada de bany quan, aquest dilluns, va haver de ser desallotjada per una explosió a la sala de màquines provocada per una barreja incorrecta del clor. Tot i l’ensurt, no hi va haver cap ferit però la Guàrdia Urbana va desallotjar les 280 persones que hi havia a les instal·lacions.

Dos anys tancada per fuites d’aigua

Abans d’aquest incident, la piscina ja havia estat tancada durant dos estius, els del 2018 i el 2019, per fuites d’aigua, fet que va obligar a fer obres per reparar la instal·lació i impermeabilitzar-la. De fet, la primera reparació no va resoldre el problema i s’hi va haver de tornar a actuar. El tancament, el juny del 2018, es va produir de forma abrupta i va afectar una seixantena d’entitats del lleure que havien previst activitats d’estiu a la piscina i prop de 14.000 entrades que ja estaven venudes.

Ferides als peus, l’altre malson

A banda de les filtracions d’aigua, l’altre maldecap de la piscina han estat les ferides als peus dels banyistes, que han estat constants durant anys. De fet, el mateix dia de l’estrena de la piscina, el 15 de juliol del 2020, després de dos anys d’obres per les fuites, els usuaris van patir ferides als peus, principalment talls o rascades, per irregularitats en la superfície submergida del llac. Fins a 67 banyistes van resultar ferits.

Dos dies més tard, el 17 de juliol, la piscina va tornar a tancar per tornar a fer-hi obres per reparar aquesta incidència i substituir les peces de gressite del fons i de les escales. La instal·lació no va tornar a obrir fins al 22 d’agost, degut també a les mesures anticovid. Tot i que el problema es va solucionar, des de llavors es recomana usar sabatilles de bany per entrar a l’aigua.