Barcelona celebra, un any més, el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI penjant el penó amb l’arc de Sant Martí a la façana de l’Ajuntament. L’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha reivindicat que la diversitat és “l’única normalitat”. “Som qui som, som afortunadament diverses, és una fortalesa de la nostra ciutat”, ha dit coincidint amb el Dia de l’Orgull LGTBI. Colau ha remarcat que Barcelona és “orgullosament diversa” i ha enviat un missatge de suport a les persones que poden ser discriminades o tenir por “per ser com son i estimar qui estimen”. “Volem que a Barcelona no es pateixi per ser qui és”, ha sentenciat.

Colau també s’ha referit a la llei trans estatal, aprovada pel Consell de Ministres, i ha assenyalat que és “un gran avenç” perquè ja no es tracta com una malaltia i es reconeix el dret a l’autodeterminació de gènere.

Al balcó han acompanyat l’alcaldessa representants de les entitats ACATHI i Chrysallis.

La Generalitat se suma al Dia de l’Orgull LGTBI

La penjada de la bandera LGTBI a l’Ajuntament de Barcelona s’ha fet de forma conjunta amb el Palau de la Generalitat, que també ha desplegat el penó al seu balcó a la mateixa hora. Després s’ha celebrat la tradicional recepció de benvinguda a les entitats del moviment LGTBI.

Gala L’Orgullosa per les festes de l’Orgull LGTBI

La majoria d’actes del Pride Barcelona 2022 ja s’han celebrat, però en queda un de destacat coincidint amb el Dia de l’Orgull aquest dimarts, 28 de juny: la gala L’Orgullosa. Aquesta festa serà el colofó del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI. L’esdeveniment tindrà lloc a l’esplanada de l’Anella Olímpica de Montjuïc, que obrirà portes a les 17 h a través de l’avinguda de l’Estadi. L’accés és gratuït i no es necessita entrada anticipada, serà per ordre d’arribada fins que es completi l’aforament.

En l’espectacle hi participaran Maruja Limón, amb Roba Estesa, Tribade, Las Karamba, Balkan Paradise Orchestra, Ketekalles, Flamenco Queer; Maria Arnal i Marcel Bagés, amb Rodrigo Cuevas; i Putochinomaricón, amb Rizha i la Boyband Baobae, King Massalami, Ken Pollet, Megane Mercury (Mercurio Retrógrado) i Chenta (Papi Papushca i Cali). Es tancarà aquesta gran celebració de l’Orgull LGTBI a la ciutat amb un “DJ set” de Samantha Hudson.