Venien a banyar-se a la piscina del Parc de la Creueta del Coll però s'han topat amb aquest cadenat i aquest cartell d'advertència. "Hem vingut a banyar-nos i ens hem trobat que estava tancat per problemes tècnics." Uns problemes que es van detectar, sobretot, aquest cap de setmana. El terra de la piscina es trobava en mal estat i alguns nens van prendre mal. "Los niños se estaban bañando y mi hija hubo un momento que tenía todos los pies llenos de sangre.(...) El socorrista estaba todo lleno de críos con el mismo problema. Les pusieron tiritas, iodo..." "El meu fill es queixava que li feien mal els peus. Li vaig mirar i vaig veure que tenia ferides a les plantes dels peus. I a d'altres nens els passava el mateix.""Amb el que val l'entrada hauria d'estar preparat." Es tractava de ferides superficials, principalment, talls als peus i a les mans. L'empresa que s'encarrega de l'explotació del llac va alertar l'Ajuntament de la situació. "Davant d'aquests fets dilluns es va decidir prohibir el pas a la piscina per procedir a les tasques de reparació del paviment." Després de buidar la piscina els operaris s'han posat a treballar. Aquestes marques assenyalen els punts que estaven malmesos. Eren, sobretot, les juntures de les rajores que, majoritàriament, ja han estat reparades. Si es compleixen les previsons, la piscina tornarà a obrir aquest cap de setmana.

Com cada any per aquestes dates, el llac del Parc de la Creueta del Coll es converteix en una piscina a la qual acudeixen moltes famílies amb nens perquè s’hi banyin, sobretot, els més petits. El dimarts 24 de juny va reobrir, ja transformat, el recinte, però el mal temps dels primers dies no convidava a anar-hi. No va ser fins que l’afluència de gent va començar a ser l’habitual, és a dir, molta, quan es van detectar que alguna cosa passava: molts usuaris acudien als socorristes i personal del llac afectats de talls i cremades al cos, la majoria a la planta dels peus i a les mans. “Ens vam adonar que era massa gent”, explica Geroni Pérez, responsable de l’empresa Eixample SPI SL, la mateixa a la qual s’ha adjudicat també en anys anteriors la concessió per a l’explotació d’aquesta activitat aquàtica.

Segons han explicat a BTV alguns dels usuaris de la piscina, durant la setmana passada el socorrista va haver d’atendre bastants casos de nens que havien patit talls superficials a les mans i als peus: “Hi havia una renglera de nens davant del socorrista que anava posant-los ioda i tiretes”, explica la mare d’un dels nens que van prendre mal. Molts es queixen d’aquesta situació i més “tenint en compte que és un recinte en el qual s’ha de pagar entrada”.

Davant d’aquesta successió inesperada d’incidències, es va decidir dilluns, d’acord amb el districte, prohibir-hi l’accés al bany. Des d’aleshores, operaris de l’Ajuntament treballen per reparar les rajoles malmeses, causants de la majoria de ferides. Lògicament, abans ha calgut buidar l’aigua del llac, que seguirà tancat al públic almenys fins divendres.