Sis dotacions dels Bombers de Barcelona han treballat aquest dilluns a la tarda a la piscina del Parc de la Creueta del Coll per una explosió a la sala de màquines de l’equipament deguda a una barreja accidental de productes de tractament d’aigua. Fonts municipals han concretat que es tracta d’una “barreja incorrecta de dos tipus de clor“.

Els Bombers han rebut l’avís a les 15 h. Les 280 persones que es trobaven a la piscina han estat desallotjades de manera preventiva per la Guàrdia Urbana i l’equip de socorristes i estaven totes en perfecte estat de salut. Els Bombers han atès “in situ” el socorrista, que havia baixat a la sala de màquines a comprovar què havia passat després de l’explosió i que ha resultat ferit lleu per inhalació de clor.

Accident fortuït en el procés de càrrega d’un producte químic

Les primeres investigacions dels Bombers atribueixen l’explosió a un error “segurament humà”, en el procés de càrrega d’un producte químic per a la desinfecció de la piscina, que segons el cap de guàrdia dels Bombers Víctor Carrillo “no s’ha produït en el moment de la càrrega, sinó en dies anteriors”, tot i que l’explosió ha tingut lloc en el moment en què s’han barrejat els dos tipus de clor.

Els Bombers han hagut de ventilar la sala de màquines i controlar el toll que s’hi ha format. Posteriorment els tècnics municipals han estat comprovant que els nivells de pH i de clor de la piscina fossin els correctes. La previsió, segons l’Ajuntament de Barcelona, és reobrir l’espai dimarts amb normalitat, tot i que dependrà dels desperfectes que s’hagin produït a la sala de màquines.

Una piscina amb historial d’incidències

No fa ni 10 dies que la piscina de la Creueta del Coll va obrir al públic. Es tracta d’una piscina amb poca fondària que facilita el bany amb nens. L’espai per remullar-se va reobrir la temporada passada després d’estar tancada durant dos anys per fuites d’aigua. Els estius del 2018 i 2019 no va estar operativa per obres i, després dels treballs, el 2020, alguns usuaris van patir ferides als peus per irregularitats a la superfície submergida del llac.