festes sants 2020

Les Festes de Sants 2021 aquest any tampoc no recuperaran la normalitat, però la cita no desapareixerà del calendari. L’evolució de les dades de la covid i les restriccions i mesures continuen marcant les festes populars i al carrer i aquí us explicarem com s’està preparant la Festa Major de Sants 2021!

De moment ja us expliquem que aquest any les Festes de Sants 2021 seran més curtes i sense concurs de carrers guarnits. Quan es faci públic com serà la resta del programa i activitats, actualitzarem la informació en aquesta mateixa pàgina.

Què vols saber de la festa major?

Dates

Les festes començaran el 24 d’agost, coincidint amb la diada del patró, Sant Bartomeu, i s’allargaran durant cinc dies, fins al dissabte 28 d’agost.

Pregó de les Festes de Sants 2021

El pregó de les Festes de Sants 2021 es farà el 24 d’agost a les 19.30 h als Jardins de Can Mantega. Tradicionalment s’havia fet des del balcó de la Casa del Mig del Parc de l’Espanya Industrial, però aquest any s’ha canviat la ubicació per adaptar-se a les mesures per la pandèmia del coronavirus.

Els pregoners serà la metgessa Marta Sorribes, del CAP Numància, i Joan Galimany, propietari de la pastisseria Kessler en representació dels comerciants. S’han buscat dos col·lectius que viuen de prop les conseqüències de l’emergència sanitària.

Horari de la festa major i activitats

L’horari de la festa major s’adaptarà a les mesures sanitàries que s’imposin a cada moment.

Cita prèvia i mesures de covid

La federació de la Festa Major de Sants treballa per mantenir part de la festa al barri també aquest 2021. Tot i això, el programa d’activitats es troba afectat per les restriccions anticovid. Així doncs, l’organització treballa per habilitar un espai web on agafar entrada prèvia per accedir a les activitat. Tot i això, com en el cas de Gràcia, si no hi ha aforament complet es completarà segons l’ordre d’arribada dels assistents. D’aquesta manera esperen evitar reserves que finalment no s’hi presentin.

Carrers guarnits a Sants

Hi haurà vuit espais guarnits malgrat que hi participen nou comissions. Els carrers de Papin i Sagunt han traslladat la decoració tradicional a la plaça de Bonet i Muixí per poder garantir les mesures de seguretat. Per tant, els espais decorats seran els següents: els carrer de Guadiana, Finlàndia, Alcolea de Dalt, Alcolea de Baix, Valladolid i Robrenyo i les places de la Farga i la de Bonet i Muixí (Papin i Sagunt).

També per extremar la seguretat, els decorats es limiten, aquest any, als sostres del carrer per evitar que hi hagin elements que obstaculitzin el pas dels vianants.

Les comissions han programat una festa major més curta amb menys dies d’activitat i aforament limitat. No hi ha reserva prèvia, però el recinte estarà perimetrat i l’aforament serà limitat. Totes les activitats hauran d’acabar a les 0.30 h per adaptar-se al toc de queda.

guarniments sants

Ofrena floral a Sant Bartomeu

La tradicional ofrena floral al patró de Sants, Sant Bartomeu, serà el 24 d’agost a les 10 h a l’església de Santa Maria. Posteriorment, a les 11 h, es farà l’ofrena floral de Sant Bartomeu al Mercat de Sants.

Castellers de Sants

Els Castellers de Sants, els Borinots, celebraran la seva festa al carrer dels Comtes de Bell-lloc. Entre les actuacions més destacades hi haurà la Balkan Paradise Orchestra, el 25 d’agost a les 20 h.

El 26 d’agost hi haurà el concert de Pau Alabajos a les 20.30 h.