festes sants 2020

AVÍS! Les Festes de Sants 2020 s’han anul·lat pels nous brots de coronavirus i aquest any no se celebraran. Els Borinots i la Festa Major Alternativa es mantenen.

Les Festes de Sants 2020, aquest any, com tants altres actes, han quedat alterades per la crisi sanitària del coronavirus. El programa de la festa major serà, doncs, de mínims, sense guarniments com els anys anteriors i sense concurs, però hi ha algunes activitats (molt poques) que es mantenen i s’adeqüen.

Què vols saber de la festa major?

Dates

La Festa Major de Sants 2020 (o el que en queda arran de la pandèmia sanitària) se celebrarà del 22 al 26 d’agost en format molt reduït. Començarà en dissabte i acabarà en dimecres.

guarniments sants

Horari de la festa major

A diferència del que passarà a la Festa Major de Gràcia, a Sants no es limitarà l’horari de les activitats, tot i que la majoria acabaran a les 23 h. En horari nocturn únicament es programaran sopars, cinema a la fresca o activitats amb el públic assegut.

Carrers guarnits a Sants

No hi haurà concurs de carrers guarnits, perquè senzillament no hi haurà guarniments. Tot i així, la federació ha demanat als veïns que participin en un concurs de decoració dels balcons a base d’estels fets a casa que cridaran simbòlicament a la festa del 2021.

Només dos carrers, Papin i Sagunt, han fet un petit decorat simbòlic i un mural amb fotografies de festes majors d’anys anteriors.

Ofrena floral a Sant Bartomeu

La tradicional ofrena floral a Sant Bartomeu sí que es manté: el dia 24 d’agost a la parròquia de Santa Maria de Sants a les 10 h i el 25 al Mercat de Sants a les 10.30 h.

Els Borinots

Els Castellers de Sants no s’han rendit i, després de setmanes treballant amb l’Ajuntament, han aconseguit consensuar mesures de seguretat que han permès organitzin diverses activitats per mantenir l’esperit de la Festa Major. Han dissenyat una programació més reduïda que d’altres anys i n’han limitat l’aforament. De fet, per assistir als diferents actes que han organitzat cal fer una reserva prèvia. El que ja han descartat és l’actuació castellera.

Pregó de les Festes de Sants

Els Castellers de Sants han donat el tret de sortida a aquestes festes de Sants atípiques amb un pregó, dissabte a la tarda. L’acte ha tingut lloc just darrere de l’antiga fàbrica dels Germans Climent i ha anat a càrrec de l’historiador santsenc Augus Giralt.

Concerts a Sants

Els Borinots han programat diversos concerts que tindran lloc davant l’estació d’autobusos de Sants, com és habitual. Es poden reservar les entrades, aquí.

Dissabte 22

20.00 Warm up DJ + Queralt Lahoz

Diumenge 23

19.00 Recital de poesia Míriam Cano i Esteve Plantada

21.30 Joina

Dilluns 24

12.00 Vermut amb Èlia Riudavets

18.00 Teatre de titelles: La cigala i la formiga

21.00 Stand Up amb Ana Polo, Marc Sarrats, Charlie Pee i Godai Garcia

Dimarts 25

12.00 Vermut amb The New Catalan Ensemble

18.30 Havaneres amb Els pescadors del replà

21.30 El Pony Pisador

Dimecres 26

18.30 Morena Tradipatxanga

21.30 Miquel del Roig

Festa Major Alternativa de Sants 2020

Des de la Festa Major Alternativa de Sants també han volgut encendre l’espurna de les festes i han programat diverses activitats,  que tindran lloc al parc de l’Espanya Industrial. Tant per accedir al recinte com per assistir als concerts caldrà reservar entrada, aquí.

Diumenge 23

21.00 Nit de rumba

Dilluns 24

21.00 Nit de rock & humor

Dimarts 25

16.30 Tast de vins

21.00 Nit de flamenc fusió

Dimecres 26

20.00 Nit de punk