El llac del Parc de la Creueta del Coll, que cada estiu es converteix en una piscina, no podrà obrir al públic durant tota la temporada estival, per una fuita important d’aigua localitzada a sota del vas del llac que obligarà als operaris a aixecar el terra de la instal·lació. Els principals perjudicats són els casals. En total hi ha 58 entitats afectades.

La piscina havia d’obrir al públic el 24 de juny, però diverses fuites van impedir-ho. El llac es va haver de buidar i els operaris van reparar les fuites que s’hi havien detectat. Finalment, les obres no han servit perquè les pèrdues d’aigua hagin desaparegut. L’Ajuntament ha informat que ha rescindit el contracte a l’empresa Barcelona Sport Management, l’encarregada de gestionar el servei. A més, ha explicat que les obres per solucionar aquesta avaria s’allargaran un mínim de dos mesos i que s’haurà de fer una intervenció total per resoldre la problemàtica. Segons l’Ajuntament, va ser a principis de maig quan es van posar en marxa els treballs -com cada estiu- per transformar el llac en piscina. Llavors ja es van detectar problemes de filtracions d’aigua que es van intentar resoldre sense èxit. “Des del primer dia s’ha treballat per revisar completament el sistema i reparar les fuites d’aigua de les canonades i del vas que eren visibles. Malgrat això, s’ha comprovat que la pèrdua d’aigua segueix”, han assegurat fonts municipals. Els encarregats del manteniment del llac, l’empresa Barcelona Cicle de l’Aigua, han explicat que les pluges d’aquesta temporada poden haver provocat l’aparició d’esquerdes importants.

Es retornaran els diners als casals afectats

L’empresa gestora, Barcelona Sport Management, s’ha compromès a retornar els diners -a partir d’aquest divendres, 6 de juliol– a tots aquells casals que havien decidit dur els nens a la piscina del Parc de la Creueta del Coll. En total hi ha 58 entitats afectades i 13.900 entrades compromeses. Aquesta empresa ja havia contractat tot el personal que s’havia d’encarregar de la piscina durant l’època d’estiu. Ara, asseguren, hauran de rescindir el contracte a la plantilla.

Carme Soriano, de l’empresa Diver’s Associació d’Esplai, que gestiona el casal de l’Escola la Sedeta, ha assegurat que no tornaran a portar els escolars a aquest llac durant l’estiu. “Feia 15 anys que hi anàvem. Ja no hi tornarem”, ha dit Soriano. Per suplir aquesta situació el casal ha hagut de buscar una piscina alternativa durant aquest mes de juliol. “No hem trobat cap piscina disponible a Barcelona. Per això hem dut els nens a Vallromanes”, ha assegurat. Aquesta decisió ha provocat que alguns pares no hagin autoritzat els fills a anar a una piscina fora de la ciutat, pels riscos que comporta i perquè costa més diners.

També el casal dels Lluïsos de Gràcia havia de portar-hi els escolars. Asseguren que la piscina de la Creueta del Coll té unes característiques ideals per dur-hi nens petits perquè té poca profunditat. “A Barcelona no hi ha cap piscina com aquesta”, han dit. Ja que els infants no poden banyar-se al llac, des de l’entitat han comprat material i mànegues per fer jocs d’aigua.

“Ens n’hem assabentat per la premsa”

Salvador Barrau, president de l’Associació de Veïns del Coll – Vallcarca ha manifestat que l’Ajuntament no els ha informat de la decisió que s’ha pres i ha lamentat que s’han assabentat de la notícia per la premsa. Barrau ha assegurat que no pensava que l’avaria fos tan greu i ha manifestat els seus temors que el llac deixi de funcionar per sempre com a piscina. “És la tercera vegada a la història que es fa una intervenció d’aquest tipus a la piscina i patim que hi hagi un canvi d’usos que faci desaparèixer la piscina. Això seria una mala notícia per al barri i per a la ciutat”.