(ACN) Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dilluns de matinada a Barcelona un home per presumptament retenir il·legalment una dona i violar-la. La víctima va explicar que, almenys, des del 22 de juny estava tancada en un pis per prostituir-se, però que l’home que la custodiava l’havia agredida sexualment, segons ha publicat ‘El País’ i han confirmat a l’ACN fonts policials.

La dona està sent atesa pels serveis socials de la ciutat. El detingut, de 49 anys, era al domicili en el moment de l’actuació policial i va declarar que només havien tingut una discussió. La baralla es va produir perquè, segons la víctima, va demanar sortir al carrer i ell s’hi va negar. La investigació segueix oberta pels Mossos d’Esquadra i no es descarten més detencions.

Uns veïns van donar l’alerta al 112

L’avís va arribar la matinada de dilluns, quan veïns del passeig de Fabra i Puig, a Nou Barris, van trucar al telèfon 112 perquè sentien una dona cridar, molt nerviosa, en uns baixos del bloc de pisos. En arribar una patrulla al domicili, la dona va explicar que feia dies que estava retinguda, custodiada per un home que no la deixava sortir i que amb prou feines li donaven menjar. També va relatar que el seu vigilant l’havia violada.

La dona, tot i això, s’havia mostrat reticent a denunciar la seva situació perquè, segons va explicar, havia decidit ella mateixa prostituir-se en una habitació del domicili propietat d’una tercera persona. No obstant, la van tancar, no tenia claus del pis i si volia sortir-ne havia de demanar permís al detingut, cosa que no li van permetre fer cap dels cinc dies en què va estar al domicili. Ni tan sols podia sortir a comprar menjar i s’havia de conformar amb el que li donaven. La dona va demostrar a la policia part del que explicava amb àudios i missatges de WhatsApp en què explicava la seva situació.

Tampoc no gosava denunciar l’agressió sexual pel fet de prostituir-se. Va explicar que el dia abans de la baralla que va desencadenar la intervenció policial, el vigilant, que inicialment li van dir que la protegiria per si tenia conflictes amb els clients, va manifestar el seu desig de mantenir-hi relacions sexuals, sense pagar, ja que es prostituïa. Ella s’hi va negar, però, tenint en compte l’actitud agressiva de l’home, segons va explicar als Mossos, va acabar accedint-hi en contra de la seva voluntat.