Entrada botiga

El govern de Catalunya vol que les botigues i els centres comercials puguin obrir fins a les 22 h a partir d’aquest diumenge, 9 de maig, quan s’acaba l’estat d’alarma. En una entrevista a RAC1, la consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, ha anunciat que aquesta modificació d’horaris s’inclou en la resolució que presentarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) entre aquest dimecres i dijous perquè ho avali. Actualment, les botigues tenen permès obrir fins a les 21 h.

A banda d’aquesta modificació, el govern també vol ampliar l’horari de la restauració fins a les 23 h per poder servir sopars.

Cultura i esports també amplia i horaris

La consellera de Salut, Alba Vergés, també ha intervingut aquest dimecres en una compareixença a Mataró. Des d’allà ha explicat que, a més dels horaris en comerços i restauració, el decret de la Generalitat també preveu que la cultura i l’esport s’ampliï els horaris fins les 23h.

El pas següent: l’ampliació dels aforaments

Vergés ha anunciat que el pas següent en el pla de desescalada serà l’ampliació dels aforaments. Aquesta ampliació no només afectarà la cultura, com els cinemes i els teatres, sinó també altres activitats. “També les entitats i les empreses han de recuperar la feina, el negoci i la vida en general”, ha assegurat.

La consellera ha explicat que aquests canvis en els aforament es faran amb progressivitat, a través de les resolucions del Procicat. Actualment, l’aforament dels teatres està limitat al 50 %.

L’obertura de l’oci nocturn “ha de ser progressiva”

Pel que fa a l’oci nocturn, Vergés ha explicat que s’està treballant amb plans sectorials, però que, en tot cas, la reobertura ha de ser progressiva “no de cop i volta. Hi ha activitats més difícils”, ha afirmat. Sobre la prova que està preparant la patronal FECASARM, apunta que ja se n’ha tirat endavant una a Sitges i que el govern està obert a estudiar-ho.

El govern català ja va explicar ahir que amb la fi de l’estat d’alarma arribaria també la fi del toc de queda i el confinament perimetral. La intenció de la Generalitat és també mantenir la restricció de trobades de màxim sis persones.

També va avançar ahir que el ritme de vacunació s’estava accelerant, fins al punt que al juliol el 70 % de la població podria estar vacunada. De fet, dilluns que ve començarà la vacunació massiva a persones d’entre 50 a 60 anys.