El toc de queda a Catalunya o confinament nocturn quedarà sense efecte a partir del dia 9 de maig quan s’acaba l’estat d’alarma. Segons el govern català, però, això no vol dir que no es torni a imposar més endavant en cas que la situació epidemiològica ho requereixi. El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, també explicat que s’acaba el confinament perimetral de Catalunya. Ho ha dit en la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

Tot i això, sí que es mantindrà la restricció de trobades de màxim sis persones i els aforaments ja que, segons el govern català, ja tenien l’aval judicial abans de l’estat d’alarma.

Dissabte, dues hores de toc de queda

El govern és català és conscient que dissabte es produirà una situació anòmala amb només dues hores de toc de queda, de les 22 a les 0 hores. En aquest sentit, Aragonès ha apel·lat a la responsabilitat de la ciutadania. “No hi haurà confinament nocturn però cal seguir lluitant col·lectivament contra la covid-19 i cal adaptar la nostra activitat social per reduir el nombre de contagis”, ha dit. Ha afegit que se seguiran mantenint mesures de contenció.

La redacció de betevé està treballant per actualitzar aquesta informació.