El ritme de vacunació a Catalunya va fins i tot més ràpid del que s’havia previst en un principi. Si fins ara es deia que a finals d’estiu es podria arribar a un 70 % de la població vacunada, ara la data s’avança i, segons la Generalitat, aquest percentatge podria arribar durant el mes de juliol.

Ho ha explicat el vicepresident en funcions de president Pere Aragonès en la roda de premsa per explicar les mesures que se seguiran aplicant a Catalunya un cop s’acabi l’estat d’alarma, quan ja s’ha anunciat que el toc de queda i el confinament perimetral a Catalunya deixaran de tenir efecte.

L’assoliment del 70 % de la població vacunada anirà, això sí, condicionada al compliment dels compromisos en l’arribada de dosis. Si tot va com està previst, ha dit, aquest mes de maig es rebran el doble de vaccins que durant el mes d’abril.

Segons les previsions, a finals d’aquesta setmana hi haurà vacunades en primera dosi un 80 % de persones majors de 60 anys, que és la franja més vulnerable al virus. El risc de patir un rebrot epidèmic que comprometi la capacitat de les unitats de cures intensives, per tant, es reduirà dràsticament, en paraules d’Aragonès.