A partir del diumenge 9 de maig, hi haurà nou horari per a restaurants i bars de Catalunya, que podran tornar a servir sopars tant dins els establiments com a les terrasses fins a les 23 h. Pel que fa a la resta de restriccions, es prorroguen una setmana més les que estan vigents, tot i que s’ha decidit avançar el que passarà d’aquí a una setmana per apaivagar els ànims en el sector.

L’anunci de la reobertura dels sopars arriba només dos dies després de la reunió entre el Gremi de Restauració i la Generalitat. En sortir de la trobada, els restauradors van criticar que el govern no els havia notificat “cap mena de pla” per a la reobertura.

Quatre mesos amb horari limitat

El sector té l’horari limitat des del 21 de desembre, quan es van endurir les restriccions a les portes de les festes nadalenques. El primer horari els permetia servir esmorzars i dinars entre les 7.30 i les 9.30 h i de 13 a 15.30 h. Després, van poder allargar una hora les franges. I, finalment, des de començaments de març, poden obrir ininterrompudament fins a les 17 h.