El Departament de Salut té previst que el proper dilluns, 10 de maig, ja es podrà posar en marxa la vacunació massiva de la població d’entre 50 i 59 anys. Ho ha anunciat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en la roda de premsa d’aquest dimarts a la tarda.

“A partir del 10 de maig es generalitzarà la vacunació de les persones de més de 50 anys”, ha dit Argimon. Fins ara, les autoritats sanitàries només havien expressat la voluntat d’iniciar la vacunació d’aquesta franja durant el mes de maig, però sense posar-hi una data concreta.

Argimon ha puntualitzat que “els primers equips” ja han començat a contactar amb persones d’aquesta franja d’edat per convocar-les als punts de vacunació dilluns vinent.

Aquest migdia el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ja ha avançat que el ritme de vacunació està anant més ràpid del previst i que durant el juliol el percentatge de població catalana vacunada arribarà al 70 %. Ho ha dit en la mateixa roda de premsa en què s’ha anunciat el final del toc de queda i del confinament perimetral a partir del 9 de maig.  

Argimon insisteix a espaiar les segones dosis

El secretari de Salut Pública ha tornat a reiterar que, si es pogués espaiar fins a les vuit setmanes el període entre la primera i la segona dosis de la vacuna, el calendari cap a una certa immunitat de grup s’acceleraria de forma notable.

Segons Argimon, allargant la separació entre dosis “aconseguiríem que el 15 de juliol els majors de 30 anys tinguessin almenys una dosi i els majors de 60, la pauta completa”. Això suposaria que al voltant del 70 % de la població ja tindria anticossos contra el coronavirus.

Salut detecta els dos primers casos de la variant índia a Catalunya

En la mateixa roda de premsa, Argimon ha confirmat que s’han detectat dos casos de la variant índia del coronavirus a Catalunya. “Quan veus que n’hi ha en tots els països del nostre entorn, és normal que en tinguem”, ha dit. També ha puntualitzat que un dels casos va fer un viatge a l’Índia. En l’altre cas s’està fent l’estudi epidemiològic per demanar-ne l’origen.