Fira de Barcelona plaça Espanya

La vacunació massiva contra el coronavirus començarà en les properes setmanes, sempre que es rebin totes les dosis compromeses, i per fer-la possible s’habilitaran 500 espais arreu de Catalunya per vacunar la població gestionats per l’atenció primària. Aquests equipaments es dividiran en tres tipus: 433 centres d’atenció primària i annexos, 46 punts de vacunació que ara serveixen per diferenciar vacunes i sis grans espais distribuïts a les quatre demarcacions catalanes.

El Camp Nou serà un espai de vacunació emblemàtic a Barcelona

Un d’aquests grans equipaments serà la Fira de Barcelona, però probablement no en serà l’únic a la capital. La consellera de Salut, Alba Vergés, també ha explicat que han acordat amb l’equip directiu del FC Barcelona habilitar el Camp Nou com a punt de vacunació simbòlic. A diferència de la Fira, on es posaran vacunes de manera massiva, al Camp Nou serà un espai emblemàtic per atraure la gent a vacunar-se. Fonts de Salut han explicat que potser no és l’únic punt de vacunació simbòlic, com ja es va dir fa unes setmanes, i també es podrien habilitar d’altres.

Imatge Camp Nou de nit
@FCBarcelona_cat

10.000 professionals per vacunar la població

La previsió és que a l’abril comencin a arribar moltes més vacunes per començar amb l’administració del vaccí a la població general i, això, requerirà de més professionals per posar les vacunes. Salut disposa de 10.000 professionals encarregats d’aquesta tasca, 9.000 dels quals s’han presentat a les crides que ha fet Salut per abordar la vacunació massiva i els 1.000 restants provenen de l’atenció primària.

A continuació, podeu consultar en un mapa interactiu la ubicació dels punts de vacunació a Barcelona. S’hi inclouen els centres d’atenció primària i els grans espais. Falten els 46 punts restants, que Salut anomena intermedis, i que encara no han estat concretats quins seran.