(ACN) El que pugui passar aquest estiu amb el turisme, encara és molt incert. No se sap en quines condicions es podrà viatjar ni quins seran els requisits per als qui vulguin sortir d’Espanya o venir de vacances. De moment, les aerolínies ja han mogut fitxa i aquest dilluns han demanat al Govern espanyol que eximeixi els turistes internacionals que hagin rebut la vacuna de la covid-19 de sotmetre’s a una PCR 72 hores abans de viatjar o de fer quarantenes. Una mesura que aplicarà el govern de Grècia a partir del 14 de maig, amb els viatgers que vinguin del Regne Unit i els Estats Units.

El president de l’Associació de Línies Aèries, Javier Gándara, creu que d’aquesta manera s’ajudaria a recuperar un sector molt tocat per la pandèmia. Afegeix que els viatgers que vulguin entrar a Espanya haurien d’estar vacunats amb un vaccí aprovat per l’EMA. També ha suggerit que els tests d’antígens (més ràpids i més econòmics) siguin igual de vàlids que les PCR.

Per a aquest estiu, l’ALA preveu que s’operin el 58 % dels vols respecte al 2019, tot i que ha dit que és una xifra que cal agafar “amb molta cautela” perquè “el grau d’incertesa és màxim”.

El passaport covid, en estudi

La Unió Europea està treballant per crear un passaport covid o passaport verd sanitari que permeti una mobilitat segura entre tots els països de la UE i l’estranger, tant per treballar com per fer turisme, amb la vista posada en l’estiu del 2021. Encara no hi ha res tancat, però a Espanya, el Ministeri de Sanitat ja ha dit que vol que estigui llest al mes de juny.