restaurant terrasses

El Gremi de Restauració reclama poder servir sopars a tots els establiments, tant a les terrasses com a l’interior dels locals. Després que el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, avancés que s’estudia permetre els sopars a l’aire lliure, el Gremi critica que els locals sense terrassa en queden exclosos. “A aquestes altures, això va de salvar tota la restauració, també la que no té terrassa”, critica el director de l’organisme, Roger Pallarols.

En un comunicat, Pallarols reitera que “la salut dels bars i restaurants de la ciutat és crítica” i reclama “fer passos cap a la reactivació de tot el sector”. Des del Gremi asseguren que les paraules de Sàmper els generen “profunda desconfiança” , ja que no és el primer anunci que es fa i després no es tira endavant. “Ja n’hi ha prou d’anuncis i d’especulacions, el que necessitem són decisions”, reclama Pallarols. Segons ha informat el Gremi de Restaruació, aquest dimecres hi ha prevista una reunió amb els departaments de Salut, Interior i Empresa.

El sector critica que “Catalunya és l’única comunitat que no permet servir sopars” i demana allargar el toc de queda fins a les 23 hores. Denuncien, a més, que mentre els restaurants estan tancats, les imatges de botellades es continuen repetint. Un dels punts en què en els darrers dies s’han vist aglomeracions, sense respectar distàncies ni portar mascareta, és a la plaça del Sol, a Gràcia.