Amics de la Gent Gran enguany celebra el dinar de Nadal amb màniga curta. La tradicional celebració del Gran Dinar de Nadal va anul·lar-se aquest desembre per l’augment de casos de coronavirus. Va posposar-se i finalment s’ha organitzat aquest dissabte a l’Hotel Melià. Es tracta d’un gran àpat perquè les persones grans de l’entitat i els voluntaris socialitzin i ho passin bé.

Un equip de betevé ha acompanyat a una de les assistents, la Josefina Cruells, durant les hores prèvies al dinar. La Josefina explica que hi havia anat amb el seu marit: “Quan encara vivia el meu marit hi vam anar i va estar molt ben organitzat. És molt maco i penso que serà igual o millor”. Aquesta vegada hi ha anat amb la Mercè, la persona voluntària que l’acompanya en el seu dia a dia i que també compartia les mateixes ganes: “Serà molt emocionant perquè fa molt de temps que no fan un dinar així i veuen cares conegudes.” A més a més, la Mercè i la Josefina són unes de les protagonistes del brindis, que es fa durant el transcurs del dinar.

Dos anys sense dinar de Nadal

Aquest desembre passat els usuaris dels Amics de la Gent Gran esperaven el dinar de Nadal amb candeletes i van haver de quedar-se a casa. Després de dos anys, membres de l’entitat i voluntaris encaren amb molta il·lusió aquesta data assenyalada, una tradició en forma d’àpat i festa. Es tracta d’una iniciativa per combatre la soledat no desitjada durant tot l’any.

És un alè perquè durant molt temps hem tingut moltes restriccions i per la gent gran que està sola, això suposa més soledat i aïllament.
Isabel Montraveta, vicepresidenta Amics de la Gent Gran

L’estiu també és sinònim de soledat

Precisament des d’Amics de la Gent Gran alerten que l’estiu també és època de soledat i aïllament, perquè moltes persones grans tenen una xarxa social reduïda i durant l’estiu les persones referents acostumen a fer uns dies de vacances. Per aquest motiu l’entitat ja prepara activitats per a l’estiu com ara tertúlies, esmorzar i berenars, per tal que les persones grans no se sentin soles tampoc durant l’estiu. Des d’Amics de la Gent Gran alerten que l’estiu