selectivitat 2021

Compte enrere per a la Selectivitat 2021. 40.000 estudiants a Catalunya s’examinen a partir d’aquest dimarts i fins divendres de les PAU, les proves d’accés a la universitat, que tornen a fer-se en un format de quatre dies per evitar aglomeracions i complir amb les mesures anticovid.

Quan falten poques hores perquè comencin els exàmens de la selectivitat del 2021, t’expliquem tot el que has de saber per fer-los i et donem alguns consells bàsics per no oblidar-te res i evitar ensurts d’última hora. Molta sort!

Quines mesures covid hi haurà?

Per fer els exàmens de les PAU, tots els alumnes hauran de dur mascareta i s’hauran de respectar les distàncies de seguretat (dos metres entre alumnes) durant les proves per minimitzar el risc de contagi.

On es fan els exàmens de les PAU 2021?

Per complir amb les distàncies per la covid, el Consell Interuniversitari de Cataluna ha ampliat fins a 200 els punts d’examen per reduir els desplaçaments i minimitzar contagis. Entre els que s’estrenen aquest 2021 hi ha dues universitats privades, la Universitat Ramon Llull i la UIC.

Com serà la selectivitat?

Els exàmens de la selectivitat es faran entre dimarts i divendres en tres franges horàries de 9.30 a 16.30 h. Cada prova durarà una hora i mitja. Entre exàmens es farà un descans de 30 minuts. Els alumnes s’han de presentar al lloc de les proves a les 8 h per identificar-se.

Com consulto les notes de la selectivitat? I les notes de tall 2021?

Les notes de la selectivitat se sabran el 25 de juny i es podran consultar a través d’internet. A partir d’aquí hauràs de calcular la nota de tall per orientar-te i conèixer si podràs accedir al grau desitjat a la universitat que tenies pensat, però caldrà esperar a conèixer les notes de tall per al curs 2021-2022 (consulta les notes de tall del 2020-21). Els resultats de les proves per a aquells que facin els exàmens de la selectivitat al setembre es coneixeran el 20 de setembre.

Puc tenir el mòbil durant l’examen?

No. L’ús del telèfon mòbil durant les proves està terminantment prohibit. De fet, haurà d’estar ben guardat i apagat a la motxilla. Si el tribunal detecta que l’has fet servir, seràs expulsat de l’aula i es qualificarà aquell examen amb un 0. També es decidiran possibles sancions, que poden comportar, fins i tot, l’anul·lació de tota la PAU.

selectivitat

Què passa si arribo tard a l’examen?

La normativa determina que cal adreçar-se al president del tribunal per veure si es pot solucionar el problema. En altres casos, hauràs d’esperar a la convocatòria següent.

I si em coincideixen dos exàmens?

En cas que un alumne s’hagi d’examinar de dues matèries coincidents en horari, la Generalitat ha establert que les dues proves s’hauran de fer de manera continuada, sense sortir de l’aula.

D’altra banda, en cas dels alumnes que només s’examinen de la fase específica, cal presentar-se 30 minuts abans de la primera prova que hagin de fer, per poder-ne comprovar les dades.

Què passa si tinc covid o estic confinat?

Si algun alumne està confinat el dia de la selectivitat, ja sigui perquè és contacte directe o possible positiu, es fixarà una data alternativa per fer els exàmens.

Què he de fer si perdo les etiquetes dels exàmens?

Per resoldre qualsevol incidència cal dirigir-se al president del tribunal, que és la persona encarregada de resoldre els problemes que sorgeixin.

horari selectivitat 2021

Em poden expulsar de l’aula?

Sí. Si el tribunal detecta que algú està copiant o fent servir el mòbil o algun dispositiu prohibit, et poden expulsar, posar un 0 i sancionar.