panellets, pedrera i terratrèmol selectivitat

La selectivitat 2021 ha començat amb un examen de castellà que ha generat una allau de mems sobre pleonasmes i oxímorons. Aquest inici ha fet trontollar el debut d’alguns estudiants a les proves d’accés a la universitat. La segona tongada d’exàmens aglutinava Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Fonaments de les Arts i les sempre estimades Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials. Segons quina hagi estat la prova, se’t dibuixarà un somriure o no si et parlem de panellets, de Gaudí o del terratrèmol del 1755 a Lisboa.

Les mates s’ennueguen amb els panellets

En una pastisseria volen preparar capsetes de panellets per obsequiar els millors clients durant la setmana de la castanyada… et sona, oi? Has patit per trobar la funció objectiu? No estàs sol. Twitter ens ha regalat una mica d’humor per entomar el cop d’aquest examen de matemàtiques aplicades a la gastronomia… o a les ciències socials.

La Pedrera, de Gaudí, a Fonaments de les Arts

Si has fet Fonaments de les Arts, deus haver sortit feliç de l’examen. Ha estat un petit regal en aquesta selectivitat amb La Pedrera, de Gaudí, com a protagonista. Els estudiants de Barcelona ho tenien més fàcil, però en aquest cas, hem vist força unanimitat respecte a la dificultat de l’examen.

Un terratrèmol a Ciències de la Terra i del Medi Ambient

El terratrèmol del dissabte 1 de novembre del 1755 ha estat el protagonista d’un examen que no ha generat gaire soroll a les xarxes. Algun responsable de les proves n’ha destacat la poca popularitat entre els estudiants.