La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat aquest dimecres que Espanya imposarà quarantenes obligatòries als passatgers procedents del Brasil o Sud-àfrica. En la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial de Salut, Darias ha mostrat la seva preocupació per les noves variants de la covid-19 i ha assegurat que es pren aquesta mesura per frenar-ne la propagació.

Pendent de la ratificació de la justícia

La responsable del Ministeri de Sanitat ha explicat que la decisió encara ha de ser ratificada per la justícia i no ha concretat quan entrarà en vigor. En canvi, sí que ha avançat que els viatgers procedents tant del Brasil com de Sud-àfrica, ja sigui en vols directes o amb escala, hauran d’estar sense sortir 10 dies (si no presenten PCR negativa) o set si en presenten una.

Continua la limitació de vols

Aquesta quarantena obligatòria no és la primera mesura que imposa Espanya per frenar la propagació de les variants sud-africana i brasilera. Fa unes setmanes també es va prorrogar la limitació de les connexions aèries amb els dos països i el Regne Unit. A més, es va establir l’obligatorietat de presentar una PCR negativa en origen 72 hores abans i la realització d’un test d’antígens a l’arribada.

Impacte de les variants noves

Darias ha apuntat que Espanya actualment ha registrat 613 casos de la variant britànica, sis de la sud-africana i dos de la brasilera. Si posem la lupa a Catalunya, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha avançat que el Banc de Sang i Teixits ha fet una seqüenciació parcial dels dos primers casos de la variant brasilera i que la britànica ja suposa el 32 % dels contagis.