segona dosi vacuna astrazeneca

(ACN) La Comissió de Salut Pública, en la qual participen totes les comunitats i el Ministeri de Sanitat, ha establert grups prioritaris nous en la vacunació contra el coronavirus i ha inclòs les persones d’entre 45 i 55 anys per ser les següents vacunades amb el vaccí d’AstraZeneca.

Aquesta vacuna només està aprovada per a menors de 55 anys i, a partir d’ara, es completarà amb els grups de professionals sanitaris i el tram d’edat de 45 a 55 anys. La comissió ha determinat que pel que fa a Pfizer i Moderna, després dels majors de 80 anys, es continuï la vacunació amb el tram d’edat d’entre 70 i 79 anys i, posteriorment, amb el de 60 a 69.

A continuació, es vacunarà als menors de 60 anys amb condicions d’alt risc de patir malalties greus per covid-19. Així doncs, la vacunació se seguirà prioritzant en funció de l’edat i Sanitat ho justifica pel fet que “és el principal factor de risc de malaltia greu i mortalitat”.

La notícia s’ha conegut el mateix dia que la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària ha denunciat al programa ‘reset’, de betevé, que la vacunació de les persones més grans de 80 anys s’està endarrerint. El motiu: no arriben les vacunes al CAP.  Salut tenia previst començar aquesta setmana.