Amb una concentració i amb les paraules “L’energia és un dret, no un negoci” projectades a la paret de la seu d’Endesa, a la plaça d’André Malraux de Barcelona. D’aquesta manera l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) i diverses associacions han denunciat els talls de subministrament elèctric que molts veïns de la ciutat han patit en els darrers mesos. Els atribueixen al mal estat de la xarxa elèctrica.

Els assistents han exigit que s’acabin d’una vegada els “talls indiscriminats que pateixen darrerament” i que han afectat diferents barris de la ciutat com la Barceloneta i el Raval, a Ciutat Vella, i altres districtes com a Torre Baró i la Trinitat Nova, a Nou Barris, o a la Dreta de l’Eixample.

En l’acte reivindicatiu, organitzat per l’APE, també hi han participat un bon nombre de famílies afectades pels talls, els col·lectius Som Sant Roc (Badalona), Raval sense Llum, l’Associació de Veïns de Torre Baró i veïns dels carrers de Portlligat i Aiguablava (la Trinitat Nova). Aquesta acció de protesta i denúncia també s’ha realitzat a diverses ciutats de l’estat com per exemple Madrid, Sevilla, Granada, Almeria o Santander.