(ACN) El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts la segona pròrroga de la limitació dels vols entre l’estat i el Regne Unit per prevenir l’expansió de la nova variant britànica de la covid.

La nova pròrroga té una durada de 14 dies, fins a les 18 h del 2 de febrer, i inclou —com en el primer decret— la limitació de bucs de passatge entre el Regne Unit i l’estat. La primera pròrroga es va aprovar el 29 de desembre i tenia vigència fins al 19 de gener.

El Govern espanyol justifica la decisió pel fet que “es mantenen algunes incerteses sobre l’abast de la nova variant” de la covid, i la situació al Regne Unit “ha anat empitjorant progressivament” i ja presenta una incidència acumulada de 1.031 casos per cada 100.000 habitants.

“Aquesta situació, unida a la detecció a l’estat de casos vinculats a la nova variant, fa necessari mantenir aquestes mesures fins que es tingui coneixement del seu impacte a l’evolució de la pandèmia, i especialment en el que pugui afectar el nostre país”.

L’executiu espanyol recorda que en funció de l’evolució de la situació i de la pandèmia, i especialment de les decisions que puguin adoptar-se de manera coordinada a la Unió Europea, “el Ministeri de Sanitat podrà aixecar aquestes limitacions abans de la finalització del termini“.