Un equip de betevé va poder enregistrar el moment en què una noia va resultar ferida a l’ull suposadament per l’impacte d’una bala d’escuma disparada pels Mossos d’Esquadra dimarts al vespre a la via Augusta i que li ha fet perdre l’ull. En les imatges es poden sentir diversos trets i, immediatament després, la manifestant cau a terra. La víctima ha perdut el globus ocular i té els ossos del voltant de l’ull trencats, segons han confirmat Irídia i el Departament de Salut. La dona ha estat operada aquest dimecres i se sotmetrà a una altra operació dijous.

Tot plegat va succeir al tram de la via Augusta entre l’avinguda Diagonal i la travessera de Gràcia, cap a les 20.30 h, durant la manifestació convocada contra l’empresonament del raper Pablo Hasél. Irídia ha fet una crida perquè qui tingui imatges del moment les faciliti perquè l’entitat pugui investigar els fets.

El Departament de Salut explica que serà el professional forense qui determinarà la causa de la ferida i si és compatible o no amb una bala de “foam”.