Justícia

El Consell de l’Advocacia Catalana, format pels 14 col·legis d’advocats que hi ha a Catalunya, s’ha pronunciat en un comunicat sobre la detenció de Pablo Hasél i els aldarulls que es van produir aquest dimarts durant les manifestacions arreu de Catalunya en contra de l’arrest del raper. Defensen que la llibertat d’expressió “és un dret fonamental sobre el qual necessàriament s’ha d’edificar tota societat democràtica”. Afegeixen a més que “cal una reforma legislativa en la línia que apunta la jurisprudència del Tribunal Europeu de Drets Humans per equiparar-nos a altres països del nostre entorn”.

Creuen que aquesta reforma, que ha estat “demanada per la societat civil i acollida per diferents partits polítics, no es pot fer esperar” perquè afecta un dret fonamental.

Condemna dels actes vandàlics

En el mateix comunicat, el Consell de l’Advocacia Catalana condemna els actes vandàlics que es van produir després de les protestes contra l’empresonament de Hasél. Això sí, destaca que van estar protagonitzats per “grups minoritaris de persones, que confonen el dret fonamental de manifestació i de protesta amb un pretès dret de cometre actes vandàlics”.

Referma que cap actitud violenta no pot tenir cabuda en una societat democràtica. Finalment, mostra el suport al cos dels Mossos d’Esquadra davant de les “accions violentes que va patir en diferents ciutats de Catalunya”.

També se solidaritza amb una advocada del Col·legi d’Advocats de Vic que aquest dimarts era a l’interior de la comissaria dels Mossos d’Esquadra d’aquesta ciutat, en funcions d’assistència en el torn de violència sobre la dona. Afirma que durant els aldarulls va arribar a témer per la seva integritat física.