A partir d’aquest dilluns tots els aeroports espanyols demanen als viatgers internacionals que presentin una prova PCR negativa feta en els darrers tres dies a l’arribada. El primer dia de la posada en marxa d’aquesta mesura molts passatgers han assegut a betevé que tot i no disposar d’una prova PCR la policia no els ha multat i han pogut circular sense problemes per territori català.

Un test d’antígens providencial

Alguns dels usuaris de l’aeroport reconeixien a l’arribada que no sabien de l’obligatorietat de disposar d’una PCR negativa per entrar a l’aeroport de Barcelona. Per aquest motiu han valorat molt positivament que se’ls oferís la possibilitat de fer una prova d’antígens. De fet, hi ha hagut moments en què prop d’una desena de persones estaven fent-se o preparant-se per fer-se un test ràpid. Segons Aena, el personal sanitari de l’aeroport del Prat té una capacitat de realitzar-ne uns 50 cada hora, i en cap moment no s’ha produït una situació de col·lapse.

Multes de fins a 60.000€

A la majoria de persones que no portaven la PCR aquest primer dia no les han sancionat, però les han avisat que en els propers vols les multes ja seran efectives.

Per entrar a l’aeroport el viatger ha de portar dues coses bàsiques; un formulari de control sanitari, que sempre es demana i en què de forma autoresponsable l’usuari assegura que disposa d’una prova PCR vàlida, i, d’altra banda, la mateixa prova PCR en paper, que les autoritats demanen de forma aleatòria. Si la policia detecta que s’ha mentit en el formulari i el viatger no disposa d’una PCR real les multes poden ser d’entre 3.000 i 60.000 €.