Persianes abaixades a l’avinguda del Portal de l’Àngel. És la mesura que la majoria d’establiments del centre han pres després de saber que el president del Govern espanyol decreta l’estat d’alarma a tot l’estat per la crisi del coronavirus. Botigues com Massimo Duty han decidit tancar de forma indefinida. Els treballadors han explicat a betevé que no saben quan podran tornar a obrir.

També al centre comercial de Diagonal Mar, diverses botigues han decidit tancar. Tot plegat se suma al decret de la Generalitat de tancar els centres comercials a partir d’aquest dissabte. Tot i això, alguns mantindran oberts els supermercats per permetre l’abastiment de productes de primera necessitat. És el cas del Centre Comercial Glòries, que tot i tancar les portes mantindrà obert el supermercat Carrefour.

Espais emblemàtics buits

Les mesures que s’estan aplicant per fer front a la crisi del coronavirus ja s’han fet notar des d’aquest divendres al matí als carrers de Barcelona. El moviment de trànsit i persones s’ha reduït notablement. De fet, indrets habitualment plens de persones com la plaça de Catalunya o la Rambla han estat aquest matí molt més buits que fa només uns dies i han ofert imatges inèdites.

La Rambla buida de gent

Tot això ho estan notant i molt els establiments comercials. Els quioscos de la Rambla, per exemple, asseguren que han perdut un 80 % de la facturació respecte a la setmana passada. La situació, asseguren, és molt pitjor que després dels atemptats.

El trànsit cau en picat

On també s’ha notat que la ciutat funciona a mig gas és en el trànsit, molt més fluid. Alguns carrers principals com la Gran Via han estat a estones buits de cotxes. També ha caigut el nombre de vehicles que entren i surten de la ciutat. Segons el Servei Català de Trànsit, la baixada aquest matí entre les 7 i les 10 h ha estat d’un 15 % respecte a divendres passat.

La Gran Via buida

Els transports públics com el metro ja van veure un descens d’un 7 % en els viatgers i aquest divendres han vist augmentada aquesta tendència. A dos quarts de sis de la tarda la imatge de les andanes de l’estació de Catalunya era desèrtica.