façana Ajuntament Barcelona

Barcelona ha activat el Pla Bàsic de Protecció Municipal en fase d’alerta i ha elevat a fase d’emergència el Pla Específic Municipal per a Risc Sanitari. Les decisions s’han pres amb la voluntat de garantir els serveis bàsics i essencials perquè continuïn funcionant amb normalitat i per prevenir qualsevol situació que es pugui produir en un futur. L’Ajuntament assegura que “els serveis centrals que vetllen per al desplegament dels respectius plans municipals ja han estat doblats per tal de garantir en qualsevol moment la seva operativitat”.

El consistori ha enviat els treballadors i treballadores municipals, i en coordinació amb el comitè d’empresa, un seguit de mesures preventives, de protecció i organitzatives perquè s’apliquin a la plantilla. Alhora s’ha recomanat la limitació de trasllats fora de Catalunya, “una guia per aplicar el decret de contractació d’emergència i una instrucció sobre esdeveniments en l’espai públic i en espais tancats”.

L’Ajuntament insisteix en la nota emesa aquest divendres a transmetre un missatge de tranquil·litat als ciutadans, amb el compromís de seguir “aportant informació actualitzada i transparent”. Igualment, recorda que totes les mesures que s’estan prenent són d’acord amb els criteris establerts per les autoritats sanitàries competents.