El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha anunciat el tancament d’espais i zones comercials pistes esquí, gimnasos, locals d’oci, àrees comercials que no estiguin destinades a alimentació i productes de primera necessitat en les properes hores. Els restaurants també podrien formar part d’aquestes restriccions, segons el seu aforament. Buch ha confirmat que aquest decret afectarà tota Catalunya i que s’aprovarà i publicarà en les properes hores, amb tots els detalls.

El govern de la Generalitat ha recomanat a la ciutadania “limitar al màxim les relacions humanes” i l'”ajornament de trobades, reunions o manifestacions que produeixin relació amb altres persones fora dels entorns familiars”. També ha demanat “limitar o evitar desplaçaments de cap de setmana” per ajudar a evitar la propagació.

Buch ha explicat que no hi ha confinament de les famílies a casa “per ara”, tot i que també ha advertit que “no es descarten mesures més dràstiques” aquest mateix vespre o nit.

El conseller també ha fet balanç del confinament de la Conca d’Òdena després de les primeres hores, on hi ha el principal focus del coronavirus a Catalunya. Ha assegurat que s’està produint de forma correcta i que s’han fet fins a 765 identificacions de persones que van sortir del perímetre de la Conca d’Òdena per tenir coneixement en cas que que donin positiu per coronavirus. A partir de la 1.30 h ja no s’ha permès sortir del perímetre.