Aquest divendres el metro i els autobusos de Barcelona han perdut encara més passatgers. En el cas dels busos ho constaten els mateixos conductors, que asseguren que les validacions han caigut en picat. “Jo normalment acumulo unes 400 validacions i avui en tinc 150”, ha explicat a betevé a mig matí un dels conductors de la línia 24, una de les més concorregudes.

Personal del Bus Turístic es renta les mans

Als conductors de metro i autobús se’ls ha donat gel antisèptic, mascaretes i guants, d’ús opcional, per treballar. Alguns, però, han anat més enllà i han precintat la cabina de conducció per allunyar-ne els passatgers, una mesura que TMB ha fet retirar immediatament als conductors que l’han posat.

TMB va xifrar la caiguda de validacions al metro de dilluns a dijous en un 7 %. Ara bé, la sensació entre els usuaris és que aquest divendres encara ha baixat més. Per intentar reduir la possibilitat de contagi als transports l’Ajuntament va anunciar diferents mesures per evitar la propagació de la malaltia al metro i als autobusos. Es reforça la higiene i per megafonia es recomana als usuaris que prenguin mesures de prevenció com ara que es rentin les mans o que a l’hora de tossir o esternudar utilitzin el colze.

A Rodalies s’ha seguit la mateixa tònica, amb vagons molt més buits de l’habitual i fins i tot el vestíbul de l’estació de Plaça de Catalunya, normalment ple, totalment desencisat. Renfe ha quantificat en un 20 % la caiguda de passatgers aquest divendres.

La tarda ha seguit la mateixa tònica. Molt poca gent a les andanes, vestíbuls buits i combois amb molt pocs seients ocupats. Els qui es desplaçaven amb metro ho feien per un motiu important i poca gent desconeixia les instruccions d’higiene i salut. Tant a les pantalles informatives com per altaveu, el personal del metro alerta en tot moment de les recomanacions a seguir.