El transport públic ha començat a notar els efectes de la crisi del coronavirus. Segons dades de TMB, el volum de passatgers al metro s’ha reduït un 7 % des de dilluns. Aquesta disminució coincideix amb l’augment de l’alerta pel covid-19 i l’augment de mesures per evitar la propagació de la malaltia. L’efecte del coronavirus també s’ha notat a Renfe. El volum de passatgers en el servei d’AVE i llarga distància ha caigut un 10 % des de dilluns, i en el de Rodalies, un 5,5 %.

El taxi es ressenteix

El coronavirus també ha tingut un fort impacte al sector del taxi. El portaveu d’Elite Taxi, Tito Álvarez, parla de pèrdues properes al 50 % i assegura que el temps d’espera a les parades s’ha duplicat. Per tal de combatre els efectes del covid-19, alguns conductors han optat per posar gels desinfectants a l’abast dels viatgers, però sindicats com Elite Taxi proposen iniciatives més contundents com ara que els cotxes amb matrícules parells circulin els dies parells i els que tinguin matrícules senars circulin la resta. Aquesta mesura, però, ha topat amb l’oposició de l’Institut Metropolità del Taxi, que assegura que no té una justificació jurídica.

L’Ajuntament pren mesures

Per intentar reduir la possibilitat de contagi als transports l’Ajuntament ha anunciat aquest dimecres diferents mesures per evitar la propagació de la malaltia al metro i als autobusos. Entre d’altres, es reforçarà la higiene i per megafonia es recomana als usuaris que prenguin mesures de prevenció com ara que es rentin les mans o que a l’hora de tossir o esternudar utilitzin el colze.