cribratge escola PCR

Ja hi ha resultats del primer primer cribratge massiu fet a un centre escolar de Barcelona, l’Escola Barrufet de Sants. Dos alumnes dels 404 que es van fer la PCR dimarts han donat positiu i això ha forçat a tancar dos grups de l’escola, els de cinquè. Amb els resultats del cribratge s’ha aplicat una quarantena preventiva des d’aquest dijous que afecta 50 alumnes i dos docents de cinquè. 

Incidència només del 0,4%

Un tercer alumne va donar PCR positiva, però amb l’anàlisi serològica s’ha comprovat que ja havia passat la covid-19 i no ha calgut aïllar el seu grup. Amb aquest resultats, la incidència de covid-19 a l’escola és només del 0,4%. Uns resultats molt inferiors als cribratges fets a altres escoles de localitats com Manlleu amb un 5 % de casos positius.


Les proves es van fer dimarts amb un frotis nasal indolor, una tècnica poc invasiva que permet detectar eficaçment els casos assimptomàtics de covid-19.

Més del 90 % dels alumnes es van fer la PCR

En el cribratge fet aquest 29 de setembre a l’Escola Barrufet, el gruix de les famílies, un 92 % van donar permís perquè es fes la prova als seus fills. Només 26 famílies no la van autoritzar, la majoria són d’alumnes d’educació infantil, que volien acompanyar-los.

També s’han fet la prova 64 professors i personal docent del centre. Fonts de l’escola han valorat positivament la rapidesa dels resultats i també el procediment per notificar-ho i posar els grups en quarentena de 10 dies fins al 9 d’octubre.

En total, en una primera fase de cribratges massius a escoles es preveu fer 20.000 proves fins a mitjans d’octubre.