(ACN) La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) ha demanat al govern català que no apliqui les noves restriccions aprovades pel Procicat per frenar la pandèmia de la covid-19 fins que no es tingui la resposta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que probablement resoldrà aquest divendres. En tot cas, l’entitat també demana que la resolució de tancament de bars i restaurants no entri en vigor fins dilluns, en el benentès que si la resolució es publica demà, el retard “provocat pels errors” de la Generalitat “impossibilitaria” una impugnació que anuncia que farà. La patronal considera que si es publica el decret es pot vulnerar el dret fonamental a la tutela judicial efectiva.

FECASARM adverteix que el TSJC es pot pronunciar en contra d’algunes de les mesures, fet que obligaria la Generalitat a fer marxa enrere i a “respondre dels danys i perjudicis ocasionats”. Per tot plegat l’entitat demana a la Generalitat que “no es precipiti” i que es repensi tirar endavant les restriccions atès que “encara hi ha temps de negociar” amb el sector i buscar fórmules “menys restrictives de drets i igual o més eficaces amb la protecció de la salut”.

Aquest dimecres l’entitat alertava que si les noves restriccions tiren endavant, hi poden haver pèrdues per al sector de prop de mil milions d’euros.