El tancament de bars i restaurants ja està en vigor. Aquest divendres a la matinada s’han publicat el DOGC les noves restriccions anunciades per la Generalitat per frenar l’avanç de la covid-19, tot i que continuen pendents de la ratificació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Mentre no arriba la decisió del TSJC (previsiblement s’hi pronunciarà aquest divendres), el govern català ha decidit publicar el paquet de mesures, però deixar-ne tres en suspens.

En suspens les classes virtuals a la universitat

Les restriccions que queden, de moment, en suspens són les que podrien afectar els drets fonamentals. És el cas de la prohibició de les reunions de més de sis persones i les classes virtuals a les universitats. Això vol dir que, si el TSJC no es pronuncia sobre les mesures en les pròximes hores, els alumnes poden tornar a anar presencialment a la universitat aquest divendres. També queda en l’aire la limitació de l’aforament en les activitats de culte.

EL TSJC demana concreció

Aquest dijous, la Sala Contenciosa Administrativa del TSJC va requerir el govern català perquè concretés les restriccions que pretén aplicar per poder-s’hi pronunciar. En el mateix text, el tribunal també demanava a la Generalitat la correcció d’alguns defectes de forma.

Segons el TSJC, el govern va presentar l’escrit en el temps demanat i va identificar els punts que, al seu parer, poden afectar drets fonamentals. Tot i això, diu el tribunal que no s’han reparat els defectes formals advertits per la sala.