Pla general de congeladors amb la vacuna contra la covd-19 de Pfizer a les instal·lacions a Puurs, a Bèlgica

(ACN) Brussel·les aposta per Pfizer-BioNTech per accelerar la vacunació del coronavirus a la Unió Europea davant dels problemes amb AstraZeneca. La Comissió Europea ha pactat amb Pfizer-BioNTech 10 milions de dosis addicionals per als pròxims tres mesos, que eleven fins als 200 milions les dosis compromeses per al segon trimestre de l’any. Això representa més de la meitat de les vacunes que espera rebre entre l’abril i el juny.

La Comissió Europea ha arribat a l’acord amb Pfizer-BioNTech enmig dels dubtes sobre la vacunació amb AstraZeneca pels casos de trombosi i pels nous retards anunciats els pròxims mesos. AstraZeneca només podrà entregar 30 milions de dosis fins al març, en comptes dels 40 milions que havia promès després de diverses rebaixes. De cara al segon trimestre, la companyia calcula distribuir uns 70 milions de dosis de la vacuna d’Oxford.

Més de 300 milions de dosis a la primavera

Brussel·les espera haver distribuït uns 100 milions de vacunes a finals de març, però confia a triplicar el nombre de dosis disponibles a la UE entre l’abril i el juny. Així, calcula tenir-ne uns 300 milions entre les vacunes de Pfizer-BioNTech, Moderna i AstraZeneca. Segons alguns mitjans europeus, Johnson & Johnson entregarà uns 80 milions de la seva vacuna a partir de l’abril.

Amb més de 400 milions de dosis durant la primera meitat de l’any, la Comissió Europea creu que es podran immunitzar més de 200 milions de ciutadans. Per tant, entorn d’un 45 % de la població a finals de juny. Si els pronòstics de l’executiu europeu es compleixen, entre el juliol i el setembre hauria d’immunitzar-se el 25 % restant per arribar a l’objectiu del 70 % a finals d’estiu.