bar-buit-cartell-mascareta-obligatoria

El Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme ha alertat que el Reial Decret 5/2021, que regula les ajudes a les empreses per la pandèmia del coronavirus, no inclou “sectors que han patit moltes restriccions” i “importants caigudes de facturació”. Recorden que “els ajuts a autònoms i empreses han de ser convocats, atorgats i revisats per les comunitats autònomes, però subjectant-se a aquest reial decret”. Per aquest motiu, demanen a l’Estat la inclusió de més sectors que han patit econòmicament a causa de les diverses obligacions de tancament i restriccions d’obertura.

El president del Consell de Gremis, Joan Guillén, ha dit que “no s’entén el repartiment d’aquests ajuts”, ja que “s’inclouen negocis als quals mai se’ls ha restringit l’activitat o que han millorat fins i tot els seus resultats per l’augment del teletreball”. Per tant, Guillén ha demanat que el reial decret “permeti a qualsevol empresa o autònom de qualsevol sector demanar aquests ajuts si demostra una caiguda de la seva activitat de més del 30 % per la crisi sanitària“.

Des del Consell de Gremis assenyalen que “sectors com el comerç llibreter, els tallers de reparació de vehicles, les perruqueries, autoescoles o acadèmies de formació no reglada” han quedat apartats del reial decret. Assenyalen que “tots aquests negocis necessiten ara més que mai aquests ajuts per al pagament a proveïdors, subministraments, salaris o arrendaments o deute financer”.