L’Hospital Vall d’Hebron disposa d’un hospital de dia pediàtric polivament, amb instal·lacions més àmplies i lluminoses. L’espai es va posar en marxa el 8 de març i aquest dimarts s’ha ensenyat als mitjans de comunicació. L’espai té una àrea d’atenció específica per a pacients immunodeprimits i una altra per a pacients amb malalties contagioses.

A l’espai també es podran administrar teràpies avançades i té una àrea específica per al tractament d’al·lèrgies. “És un entorn molt segur i propi per a aquests pacients”, explica Antonio Moreno, cap del servei de Pediatria i especialitat en al·lergologia pediàtrica. A més, han incrementat la capacitat de fer proves d’al·lèrgia i, per tant, esperen reduir la llista d’espera.

Un 20 % més d’atenció

Fins ara, l’hospital de dia pediàtric del Vall d’Hebron atenia uns 1.000 pacients pediàtrics cada any i oferia uns 5.000 tractaments. Amb aquest espai esperen atendre un 20 % més de pacients i fer-ho de manera més segura i més confortable, evitant, sempre que es pugui, les hospitalitzacions. “La tendència és potenciar els espais de dia que permetin tornar a casa i tinguin un menor impacte en la vida del menor“, explica Rocío Cebrián, subdirectora assistencial de l’Hospital Vall d’Hebron.

Pacients i famílies satisfetes

Les famílies s’han mostrat satisfetes amb el canvi. La Sílvia Onetti és mare d’una de les pacients que té una malaltia ultraminoritària i fa dos anys que va a l’hospital cada 15 dies per rebre tractament. Explica que els agrada molt l’espai i que s’hi senten molt a gust.

També la Sara Salinas, mare d’una altra pacient amb un cas semblant, valora molt positivament la renovació i explica que per a ella és especialment important trobar-se en una mateixa sala amb altres famílies que viuen situacions similars.

Decoració socioeducativa

El nou hospital de dia té una ambientació inspirada en el fons marí. Forma part d’un projecte d’ambientació socioeducativa que va impulsar l’Hospital Infantil el 2019. A l’entrada, per exemple, hi ha un mapa d’Europa i tots els seus mars.