Un any després de l’esclat de la pandèmia i ja a les portes de Setmana Santa, l’activitat a l’Aeroport de Barcelona-el Prat és d’un 20 % respecte al 2019. Això ha fet que el 80 % dels prop dels seus 20.000 treballadors estiguin en ERTO. Ho ha explicat al programa ‘reset’, de betevé, el responsable aeri de Comissions Obreres, Jorge Gómez.

“L’aeroport és com una ciutat i ara l’activitat i la feina que hi ha estan sota mínims“, ha lamentat el responsable sindical. Per això, moltes empreses reparteixen la feina entre els treballadors. El panorama de la T1 és desolador comparat amb l’activitat que tenia abans de la pandèmia. Hi ha només tres bars i restaurants oberts que funcionen per als passatgers i els empleats, i pel que fa a les botigues, algunes han tancat i d’altres només obren parcialment.

Amb la Setmana Santa la situació no millora

L’arribada de la Setmana Santa no ha millorat la situació. La davallada de moviments a l’aeroport de Barcelona ha estat molt més forta que en altres zones de l’estat, com ara les Canàries o Madrid. Tot i la mala situació, les empreses no han anunciat acomiadaments, gràcies, apunta CCOO, a les ajudes del Govern espanyol.

L’esperança són ara la vacunació de la població i la reactivació turística, per així poder recuperar l’activitat a nivells propers al 80 %. Això podria permetre també reobrir la T2 aquest estiu si s’arriba a un 40 % de l’activitat, ja que aquesta terminal està tancada des del desembre. “Hem observat que quan les restriccions es relaxen es disparen les reserves, i és el que està passant ara a les Balears”, ha apuntat el responsable sindical de CCOO.