El Departament de Salut ha posat en marxa dos nous cribratges massius per detectar positius asimptomàtics de la covid-19 a l’Esquerra de l’Eixample. Tots dos han començat aquest dilluns als Jardins d’Helena Maseras (a l’Antiga Esquerra de l’Eixample) i a l’Espai Gent Gran Montserrat Olivella (la Nova Esquerra de l’Eixample), per a les persones d’entre 18 i 59 anys assignades al CAP Casanova i al CAP Compte Borrell.

Horaris i llocs de les proves PCR a l’Esquerra de l’Eixample

Les proves van començar dilluns 21 de desembre, s’allargaran fins al 23 d’aquest mes i seguiran del 28 al 30 de desembre.

  • Jardins d’Helena Maseras (carrer del Rosselló, 163): de 15 a 19 h
  • Espai Gent Gran Montserrat Olivella (carrer de Calàbria, 260): de 15 a 19 h

Fins ara, durant el mes de desembre, s’han fet 27.000 proves en diferents districtes de la ciutat, de les quals, 85 persones han donat positiu, és a dir, un 0,32 % dels participants. Els barris on s’han fet els cribratges aquest mes són: el Raval, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, el Gòtic i la Barceloneta a Ciutat Vella; també al Guinardó, la Salut, la Sagrada Família, Navas, Congrés i els Indians, i Camp de l’Arpa a l’Eixample; a Sants-Badal, Sants i Hostafrancs; a Sant Gervasi, la Bonanova i el Putxet; a Vallcarca i els Penitents, i el Coll; a Porta, Roquetes, Turó de la Peira, Guineueta, Prosperitat, Verdun i Trinitat Nova, i al Bon Pastor, Sant Andreu i Trinitat Vella.

Guia de Nadal i covid

També cribratges a les farmàcies de les Corts

A més, està marxa un programa pilot de cribratge de coronavirus a les farmàcies de les Corts amb proves PCR. L’objectiu és conèixer la resposta de la població convidada a participar en el programa pilot i els circuits i sistemes reaplicables a altres cribratges. Les proves són gratuïtes i segueixen el model del Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte. S’ha cridat a participar a les persones d’entre 30 i 59 anys del CAP Montnegre, el CAP les Corts – Pedralbes i el CAP les Corts – Helios.

En aquest cribratge, s’han convocat 32.600 persones que poden recollir el lot d’automostra de saliva a qualsevol de les farmàcies que hi participen. Els farmacèutics han rebut formació específica per poder indicar als participants com prendre’s la mostra de saliva correctament a casa seva. La mostra s’haurà de retornar a la farmàcia per enviar-la a analitzar i els resultats es comunicaran a La Meva Salut en un marge de 24 hores.