Ja està a la venda el calendari 12 històries Cortsenques 2021 del col·lectiu d’il·lustració Barriada Cortsenca. Enguany l’almanac arriba a la cinquena edició consecutiva i fa un repàs per la història passada del barri a través de dotze il·lustracions inèdites.

Enric Sellarès, dissenyador i membre del col·lectiu, explica que s’ha inspirat en fotografies antigues, d’entre 1915 i els anys 80, i hi ha recreat situacions que podrien haver existit. Hi apareixen, per exemple, les barraques que hi havia a la riera Blanca o l’envelat que es col·locava a la plaça de la Concòrdia per la festa major.

On es pot trobar el calendari?

El calendari es pot comprar en tres establiments de proximitat de les Corts: la cafeteria El Pa Sencer, la merceria Fent Punt i la llibreria El Gat Pelut. Es tracta de comerços que sempre han col·laborat amb la iniciativa, que pretén donar a conèixer la cultura popular i la història del barri a través d’il·lustracions i marxandatge.

Els veïns l’esperen cada any

Enric Sellarès explica que aquest curs, a causa de les restriccions per la covid- 19, el calendari va penjar d’un fil fins a l’últim moment. Finalment, però, han aconseguit editar-lo en temps rècord gràcies al suport i la insistència dels veïns, que l’esperen cada any.

Promoure el comerç de proximitat

A més, amb l’edició del 2021 del calendari, s’ha volgut ajudar els comerços de proximitat que participen en el projecte, en un any especialment complicat. Així en alguns calendaris –15 en cas de cada establiment– hi ha amagats vals regal de 10 euros per gastar en cadascun dels tres punts de venda.