Aquest dimarts s’han reprès els cribratges massius a sis districtes de la ciutat. La consellera de Salut  ha assegurat que es faran 2.000 tests ràpids d’antígens al dia amb l’objectiu de detectar els positius asimptomàtics i frenar l’expansió de la covid-19. Vergés ha apuntat, a més, que aquestes proves “no són per abaixar la guàrdia” i que el resultat negatiu “no ens ha de donar la sensació de seguretat”.

La consellera ha remarcat que especialment en aquestes dates “és molt important reduir les interaccions socials“, entre altres mesures. Els cribratges es faran en espais del Departament de Salut, però també de l’Ajuntament i de la Universitat de Barcelona. A banda de facilitar alguns espais, el consistori també desplegarà agents d’informació per mirar de gestionar les cues que es puguin generar on es facin les proves.

El Recinte Modernista de Sant Pau és un dels espais on s’han reprès aquests cribratges massius aquest dimarts i se’n faran fins al dia 15 de desembre. Aquest espai cobrirà els districtes de l’Eixample, Horta Guinardó, Sant Andreu i Sant Martí. També se n’han fet al Centre Esportiu Municipal Olímpics del barri de la Vall d’Hebron, per als veïns de la Teixonera, i s’allargaran fins divendres, 4 de desembre. 

Entre el 3 i l’11 de desembre es faran cribratges als veïns de Porta, les Roquetes i el Turó de la Peira, tots tres a Nou Barris, al Casal de Gent Gran Casa Nostra. També a partir del 3 de desembre i fins al 16 es faran les proves als veïns del barri del Raval, a Ciutat Vella, a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. En aquesta fase de represa de les proves també l’Eixample acollirà espais per fer-ne. Des de l’estiu a Barcelona ja s’han fet diversos cribratges, com a la Trinitat Vella i al Raval.

Últims treballs per enllestir 1.000 llits d’UCI

La consellera Vergés ha afirmat aquest dimarts que s’estan fent els últims treballs per enllestir el miler de llits d’UCI repartits en cinc edificis. Tant els espais com el personal seran qüestions que decidiran els hospitals dels quals depenen.